Nadchodzi kolejny sezon radosnych Świąt Wielkanocnych, które niosą wiosenny zapach serników, mazurków, babki, żurku, kiełbasy i chrzanu. Te wyjątkowe święta, pełne nadziei na odnowę, nieodłącznie wiążą się ze świętowaniem jajka - symbolu nowego życia. Dlatego warto poświęcić mu większą uwagę niż zwykle.
Przed Wielkanocą warto zadbać o piękne pisanki. Można użyć do tego barwników spożywczych, a jeszcze lepiej - naturalnych, takich jak wyciąg z łupin cebuli lub żyta. Coraz częściej sięga się również po technikę decoupage, a popularnością cieszy się ozdabianie jajek włóczką lub kolorowym sznurkiem. Niezwykle efektownie prezentują się także wydmuszki ozdobione ozdobnym sznurkiem lub wstążką.
Na świątecznym stole nie może zabraknąć żywych dekoracji, takich jak świeże, wiosenne kwiaty - na przykład tulipany w towarzystwie gałązek wierzby, palemek, wianuszków z bukszpanu i koszyczków wyściełanych mchem.
Nie ważne, czy postawimy na tradycyjną oprawę świąt czy też bardziej nowoczesną - warto zainspirować się wiosennymi barwami i poszukać własnego, niepowtarzalnego stylu. Tylko wtedy Wielkanoc stanie się wykwintną ucztą dla zmysłów i będzie smakować wszystkim.
AI Website Maker